Pasta and Ragu Sos
31.03.2010
Ambassador's Resident
Mrs. Rita dan Y.Bhg. Datin Azizah, Pengerusi Perwakilan
Aktiviti pertama bagi tahun 2010 dimulakan dengan Kelas Masakan Itali yang dikendalikan oleh Mrs. Rita dan Pn. Syarizan Sulaiman sebagai jurubasaha. Seperti biasalah, bila sebut tentang masakan Itali, pastinya pasta dan sos ragu. Emmmmm..... sedapnye!!!!!
Sesi learn and practic, memang betul-betul berkesan, apabila kesemua ahli Perwakilan tampil untuk mencuba cara-cara menguli tepung pasta. Nampak senang, bila dah cuba baru tau!!!
Di sini disertakan bahan-bahan untuk membuat pasta dan sos ragu:
Pasta
1 kg tepung gandum
5 biji telur
Air
Garam
Sos Ragu
Tomato puri
Lobak merah
Bawang besar
Minyak zaitun
Parmigiano
Daging hancur
Daun Basil
Daun Sadri
Daun Pasli (Prezzemolo)
Penyampaian cenderamata kepada Mrs. Rita oleh Y.Bhg. Datin Azizah
Ahli-ahli Perwakilan Rome, Itali
Ok. semua orang dah tahu cara-cara buat pasta dan sos ragu. Senang sangat!!! Tapi yang susah part menguli dan mencanai tepung. Siapa yang expert je boleh lulus. Kepada yang dah mencuba buat sendiri di rumah, tahniah!!! Nanti hantar sepinggan ke rumah kami yer..... Terima kasih semua.
No comments:
Post a Comment