Tuesday, May 17, 2011

Wonder Pets


Ini group wonder pets version Italy, kerjasama untuk kumpul duit dan contribute pada AOSR.  Kat sekolah ni, ramai anak warga Malaysia menimba ilmu.  Walaupun I tak der anak yang sekolah lagi, tapi terpanggil juga untuk membantu kalangan ibu2 wonder pets yang mana perlu. 

Matlamatnya jelas, kumpul duit dari hasil jualan dan contribute pada sekolah.  Untuk tahun ni, ibu2 wonder pets berurusan atas nama individu warga Malaysia dan bukannya melalui Perwakilan Rome.  Dari mula sampailah ke akhir aktiviti, jelas semunya memberikan kerjasama yang terbaik seperti selalunya.Jualan kami pada hari tersebut macam biasalah... masakan dan kuih2 Melayu juga moden, antaranya:

1. Nasi lemak + ayam goreng
2. Bihun goreng
3. Spagetti goreng
4. Kuih karipap
5. Kuih kacang
6. Lepat pisang
7. Popia sayur
8. Popia hotdog
9. Popia pisang
10. Cupcake
11. Kuih bakar
12. Roti jala + kari ayam
13. Kek oren
14. Air sirap lemon

Banyaknyer... sampai tak muat meja!!!! Penat, memang penat sesangat.  Dengan melayan auf silih ganti dengan papa!!! Yang penting kita enjoy!!!!!!!!!

Ibu2 wonder pets yang bertungkus lumus dari pagi sampai petang

 Ini kali pertama kami buat demo roti jala. 1/2 kg jer, tapi habis!!!!

Antara aktivit yang diadakan untuk kanak2. Rasanya dari pagi-tghari, berpuluh kali iman dan auf mengulang kolam itik ni..... pantang tengok airlah bebudak ni. Tangkap sekor itik, kena bayar 1 euro.  Kalau dah 5/6 kali mengulang tempat yang sama?????  Cikgu senyumlah, banyak buat kutipan.......


Betapa seronoknya auf menangkap itik!!!!

No comments:

Post a Comment